5 fogápolási tipp az egészséges fogakért

A fogak ápolása fontos az egészsége szempontjából, és nemcsak a szájüregi, hanem az általános egészsége szempontjából is. Őrizze meg fogainak az egészségét, mosolyát ragyogónak, és maradjon egészséges ezekkel a fogápolási tippekkel!

Naponta kétszer mosson fogat és használjon fogselymet

Bár naponta legalább egyszer meg kell mosnia a fogait a legjobb a napi kétszeri fogmosás! A legjobb időpont a fogmosásra az étkezés után van, és ugyanekkor fogselymet is használjon. Legalább 2 percig kell fogat mosnia, ügyelve arra, hogy minden fogát érintse.

Igyon sok vizet

A víz nem csak az általános egészsége szempontjából fontos, de ösztönzi a nyáltermelést is, ami fontos az egészséges fogakhoz. A víz emellett sokkal egészségesebb és jobb a fogainak, mint a cukros italok és üdítők. Idővel a fogain lévő baktériumok a cukorból lepedéket hoznak létre, amivel ha nem foglalkozik, fogszuvasodást okoz!

Kerülje a cukros ételeket

Nemcsak az italokban lévő cukorral kell foglalkoznia, hanem az elfogyasztott ételekben is. Próbálja meg elkerülni a sok cukros étel és édesség fogyasztását. Ha mégis sok cukrot eszik, ügyeljen arra, hogy étkezés után jól mosson fogat. A cukor nagymértékben növeli a lepedék mennyiségét a fogain, és ha ön édesszájú, fontos, hogy még tudatosabban ügyeljen arra, hogy milyen jól mossa a fogait.

Rendszeresen fogyasszon kalciumot és D-vitamint

A kalcium fontos ahhoz, hogy erősek legyenek a fogaink és sűrűek a csontjaink. Rendszeres kalciumforráshoz juthat a tejtermékekből és a diófélékből. A kalcium felszívódásához a szervezetének D-vitaminra van szüksége, ezért győződjön meg róla, hogy minden nap kimegy a szabadba és megfelelő mennyiségű napfényt kapjon.

6 havonta menjen el a fogorvoshoz

A legfontosabb, hogy győződjön meg róla, hogy rendszeresen járjon fogorvoshoz! A fogorvosok alaposan megtisztítják a fogait, és ellenőrzik a szuvas fogakat, a lepedéket és minden egyéb kezelendő fogászati problémát.